Abelia grandiflora

Abelia grandiflora

Zona / Regiune:

 

 

-Origine: In functie de specie pot proveni din Mexic, China, Japonia, Coreea. Habitat Camp, ses. Tipul de sol: Pamant de gradina usor drenabil. Luminozitate    Semiumbra pana la plin soare.  Tipul de sol: Pamant de gradina usor drenabil (amestecat cu nisip)
-Inmultire : Prin butasi prelevati de pe tulpina si pusi la inradacinat primavara sau prin seminte semanate tot primavara.

-Abelia grandiflora Confetti se dezvolta bine atat in plin soare(este definit ca expunerea la mai mult de 6 ore in soare direct continuu pe zi. ) cat si in semi-umbra.

-Prefera o temperatura constanta intre 10-20°C, locuri bine aerisite si luminate. Cateva ore de soare pe zi sunt benefice. Dupa inflorire necesita scurtarea ramurilor cu cativa cm. -Se indeparteaza frunzele uscate sau infestate.

Arhitectura:

 

-Genul cuprinde 15-20 arbusti dintre care cea mai cultivata in gradini este un hibrid originar din China: Abelia grandiflora.

-Planta creste sub forma unei tufe rotunjite. Abelia grandiflora Confetti la maturitate ajunge la o inaltime de 100-150 cm si la o latime de 150-180 cm.

-Ramurile lungi sunt ramificate si tind sa se arcuiasca pe masura ce cresc.

-Frunzele sunt ovale,de dimensiuni mici. Frunzele sunt verzi, lucioase iar pe margine sunt colorate in galben sau crem.

– Ramurile lungi sunt ramificate si tind sa se arcuiasca pe masura ce cresc. Ramurile tinere sunt colorate in rosu-brun si acoperite de perisori fini. Decoreaza atat prin flori si frunze cat si prin tulpinile lungi si arcuite de culoare brun-roscata.

-Florile albe sau roz au forma unor trompete, sunt grupate in inflorescente de pana la 8 flori,de obicei frumos mirositoare si rezista pana toamna tarziu. Petalele sunt in numar de 5 si ating 2 cm lungime. Infloreste in lunile Iulie- Octombrie

– Fructul este o achena lemnoasa ce contine o singura samanta.

Ingrasaminte:

-In perioada vegetativa se va furniza ingrasamant pentru plante cu flori, dizolvat in apa de udare, cel putin o data la fiecare 15 zile.

-Pentru o inflorire si o vegetatie abundenta, incepand cu luna mai in continuare, planei i se va furniza fertilizant bogat in azot si potasiu, diluat in apa de udare, la fiecare 20 de zile.

– Plantele tinere si cele cultivate in ghivece au nevoie de reprize regulate de udare. Plantele adulte sunt capabile sa suporte si zilele de seceta. in general, planta se uda o data pe saptamana in perioada martie-octombrie.

Daunatori:


– Abelia grandiflor Confetti este o planta rezistenta, insa uneori poate fi atacata de unele boli fungine cauzate de umiditatea excesiva.

– Poate fi atacata rar de paianjeni sau de o ciuperca ce produce patarea frunzelor si a tulpinilor.

Decor:


-Este folosit ca plantă ornamentală în plantaţii specimen în grădini, sau într-o frontieră amestecat cu alte arbuşti. Propagarea se face prin butaşi.

-Forme pestriţ ​​sunt, de asemenea, disponibile în comerţ. Sinonime include Abelia rupestris Hort., Linnaea pringiana Graebn, şi. spaethiana Graebn L.

-Alte specii: A.aitchinsonii, A.biflora, A.chinensis, A.coriacea, A.corymbosa, A.curviflora, A.dielsii, A.engleriana, A.fargesii, A.floribunda, A.forrestii, A.integrifolia, A.ionostachya, A.macrotera, A.mexicana, A.mosanensis, A.occidentalis, A.parvifolia, A.serrata, A.spathulata, A.speciosa, A.tomentosa, A.triflora, A.umbellata.

 

Surse:

http://plantfinder.sunset.com

http://az.wikipedia.org

www.eplante.ro

 


Tags assigned to this article:
Abelia grandiflora

Related Articles

Gladiole

Gladiola este floarea primilor pasi in dragoste; ea cere un rendez-vous. Mesajul ei este asemanator cu cel al florii-soarelui, dar

Abutilon megapotamicum (lanterna japoneza)

Zona/Regiune:   -Origine : Africa de Sud, Africa Centrala si Brazilia -Habitat : Paduri exotice, sere, se adapteaza usor la

Camellia Sasanqua

Zona/ Regiune: Camellia sasanqua este Originară din Asia de Sud- est, China si coasta de sud a Japoniei, din Shikoku, Kyushu  si din celelalte insule minore, inaintand pana in sud, în Okinawa. Aceasta poate fi gasita până